Sunday 27 August 2006

Tekeningen voor Opa!


Deze prachtige tekening kreeg ik een half uurtje geleden van mijn kleindochter Liz. 4 1/2 Jaar oud en doet al van alles en nog wat op de computer van Mamma en Pappa. Het gaat allemaal spelenderwijs, dus als ze zin heeft gaat ze er allerlei dingen op doen zoals een spelletje en nu ook tekenen. Wat een verschil met vroeger....

Nu maakt ze even een mooie tekening met een heel erg leuk teken-, en schilderprogramma (ArtRage 2) en Mamma stuurt hem meteen door naar opa.



Kindjes van deze leeftijd gaan al naar school, kunnen al tellen, soms al woordjes lezen en hebben al heel veel vaardigheden op allerlei electronische apparatuur. Ze zetten met het grootste gemak de ingewikkeldste radio's, dvd-spelers, video-apparatuur en computers aan en stellen de boel af naar hun eigen zin.

Wonderlijke wereld... want vele opa's en oma's ondervinden daarmee heel veel problemen en zijn blij als ze even worden geholpen door zo'n peuter.

Nu helpen Pappa en Mamma nog met het schrijven en versturen van een e-mail met bijlage, maar ik vraag me af wanneer ze dat zelf gaat doen.



En kijk eens!... Deze kwam er ook nog eens achteraan. Nog mooier dan de eerste. Want dit is een tekening van Liz zelf. Dat kun je toch wel zien aan haar laarsjes, mooie blonde haren, schaterlach en lila kleuren van haar rokje?

No comments:

Post a Comment