Tuesday 22 August 2006

Allemaal beestjes.....


Zondag kwam een kennis van ons vertellen dat zij puppies hadden gekregen van hun hondje Bully. Een naam die eigenlijk helemaal niet bij zo'n klein hondje past en bovendien is het natuurlijk een teefje. Een heel klein vertederend beestje dat ontzettend vriendelijk en speels is.


De bevalling ging niet zo goed want zo'n klein hondje krijgt ongeveer net zulke grote pups als een St. Bernhard. Dus de drie kleintjes konden er niet anders uit dan met de hulp van een dierenarts. Die heeft ze gehaald met een keizersnede en dat is een pijnlijke ingreep voor het hondje en een kostbare grap voor het baasje. Maar ze zijn er zo ontzettend blij mee.


Natuurlijk draaide het er op uit dat ik wat foto's zou maken van het nieuwe leven. Nou daar was ik wel voor te vinden want wat is er nu leuker dan pasgeboren hondjes? Juist ja.... hondjes die een week of vijf, zes oud zijn. Die hebben dan hun oogjes open en beginnen met elkaar te spelen. Maar eerst maar vastleggen hoe klein en teer de beestjes zijn. Dan over een week of vier er nog maar eens op af en misschien wel vaker.



Mamma Bully is geweldig trots op haar kinderen en het is een genot om te zien hoe het diertje de kleintjes verzorgt en hoe waakzaam zij is. Bully's grootste vriendin is een elfjarig hondje wat 10 keer zo groot is. Ook een teefje en die vindt dat kleine spul ook prachtig, maar ze moet nog even uit de buurt blijven. Dat komt later wel.

Dan lopen er nog vijf poezen rond, waarvan dit de laatste aanwinst is. Het is een poes van buren die vertrokken zijn naar een andere woonplaats en het beestje niet konden meenemen om een of andere reden. Dus onze kennisen hebben dat beestje ook maar geadopteerd. Het is inmiddels wel een beetje druk geworden in huis, maar er zullen ongetwijfeld goede baasjes komen voor dit mooie jonge spul.



En nu ben ik nog vergeten de grote gele parkiet op de foto te zetten.
Alles bij elkaar is het een gezellige boel met allemaal heel tevreden dieren.

No comments:

Post a Comment