Saturday 6 May 2006

Zomerse temperaturen!

L. merkte al op, dat de bloemenzee maar van zo'n korte duur is. Ze heeft daar veel eerder gelijk in gekregen dan ik had gedacht. Gisteren begon het al en vandaag ging het gewoon door... Grote machines die met uiterste precisie boven de bloembedden rijden en met grote happen en in een razend tempo al die mooie tulpen onthoofden! Koppen, noemen ze dat. Weg dromerig gevoel. We zijn weer terug in de werkelijkheid van alle dag waar geld verdienen ons leven beheerst.

Er valt mij nog meer op... Daar waar de weilanden een paar dagen geleden nog druk werden bevolkt door lieftallige schapenmoeders met hun kroost. Die kleine, ondeugende, hartveroverende, speelse lammeren.... Waar zijn ze ineens gebleven? Het is moeilijk voor te stellen, maar ook hier weer moeten we de werkelijkheid onder ogen zien. Het leven is kort en de meeste van deze lammeren zijn naar de slachtbank gebracht. En Mamma Schaap is waarschijnlijk ook op rituele wijze aan haar einde gekomen. Dat hoort ook bij het leven en ook hier is de werkelijkheid dat geld verdienen het mensenleven beheerst.

Met de komst van de zomerse temperaturen is de run op het strandleven ook begonnen. Vandaag stonden de parkeerplaatsen al mudjevol... Morgen is het zondag en de weersvooruitzichten zijn wel goed geloof ik, dus het zal wel weer dringen worden in ons dorpje. En ook hier gaat het het geld verdienen weer de boventoon voeren. Het is waarschijnlijk even gedaan met rustige strandwandelingen, Maar we vinden wel weer een paar leuke rustige plekjes. Over het algemeen gaan al die strandbezoekers in één run naar het strand en ploffen neer op de eerste vierkante meter zand die nog niet bezet is. Ook zijn er mensen die snel zoeken naar de kuil die zij vorig jaar al hadden gegraven.

Weg lentgevoel, weg weemoedigheid. Welkom terug in de keiharde werkelijkheid. Heerlijk die zomer, laat maar komen! €€€...

Wordt vervolgd....

No comments:

Post a Comment