Wednesday 3 May 2006

Bloemendagen Anna Paulowna - Breezand

Met dit mooie weer kan ik niet binnen in huis zitten. Vanmorgen, Videocamera en fototoestel om mijn nek gehangen. Na koffietijd de deur uit-, de "Schicht" in gestapt, en weggereden richting Anna Paulowna en Breezand. Er zijn nu "Bloemendagen" en dat betekent, dat er weer de jaarlijkse bloemen-mozaieken te bewonderen zijn. Het is elk jaar weer een feest om naar al die mooie ontwerpen te kijken. Er zijn werkstukken te zien van heel geroutineerde ontwerpers tot meesterstukjes van kinderen.


Over belangstelling hoeft niet te worden geklaagd. Er rijden talloze auto's door beide uitgestrekte dorpen en nog meer mensen op de fiets. Maar ondanks de vele bezoekers gaat het er allemaal rustig aan toe. Allemaal druk in de weer met fotograferen en videobeelden vastleggen. Zo'n dagje uit krijgt een extra dimensie als de zon schijnt en dat deed het vandaag! Het was schitterend mooi weer en een bijna zomerse temperatuur.


Je hebt wel een auto of minstens een fiets nodig om die afstanden te overbruggen. Maar dan nog, ben je moe als je thuiskomt. Moe maar voldaan, want ik heb weer een dag genoten van heel veel mooie dingen en aardige mensen ontmoet die in hetzelfde geïnteresseerd waren en... dat praat makkelijker.

Wordt vervolgd.... in volgende video-filmpje.

No comments:

Post a Comment