Thursday 23 February 2006

Belastingformulier.



Het is volgens de Belastingdienst weer de tijd van veel leuke momenten. En leuker kunnen ze het niet maken, dus moeten ze wel weer heel erg hun best hebben gedaan om ons te vermaken. Je krijgt helemaal gratis een heel fun-pakket toegestuurd met leuke invulbladen en toelichtingen hoe je het fiscale spelletje moet spelen.

Het hele afgelopen jaar heb ik weer bonnetjes, rekeningen en afschrijvingen opgespaard, want wat de Belastingdienst eerst opeist, kun je via allerlei onbegrijpelijke regeltjes en cryptische formules misschien weer gedeeltelijk terugkrijgen. Het is op zich al een hele kunst om al die papiertjes een jaar lang netjes bij elkaar te houden. Elk jaar worden er weer talloze wijzigingen doorgevoerd en als leek begrijp je nauwelijks meer wat je nou precies wel, en wat niet moet doen. En dat maakt het ook weer spannend.

Nu wordt dagelijks weer zo'n verschrikkelijk geestige reclame op de beeldbuis gebracht om mensen er op te wijzen dat je misschien wel geld terug kunt vragen als je extra ziektekosten hebt gehad. Al deze reclamespotjes kosten tonnen aan geld. En dat geld hebben wij weer moeten ophoesten.

Nou, ik ga me weer even vermaken met het invullen en kijken wat er terug te plukken valt. Dat zal wel weer tegenvallen. Dikke pret!

No comments:

Post a Comment