Sunday, 16 April 2006

Google Earth

Interessante uitzending van Netwerk
Klik Hier voor de Video. Speciaal voor Ellen het Jongenskoor.


Een van de leukste freeware programma's vind ik Google Earth. Je reist in seconden over de hele wereldbol. Afstanden spelen daarbij geen rol. Als iemand in zijn Blog het heeft over zijn woonplaats, dan kijk je even waar die stad, plaats of dat gehucht zich bevind. Je overbrugt enorme afstanden en het geeft je een idee waar die ander zich bevind.

Het lijkt mij ook een leerzaam onderdeel voor jonge mensen. De hoeveelheid informatie die op ze wordt losgelaten via "de" media is enorm. Via de TV, radio en kranten worden berichten vermeld uit alle windstreken. Er gebeurt iets in Kabul, Afghanistan. Je tikt die twee woorden in en je weet precies waar het is. Plaatsen kunnen worden uitvergroot en ingezoomd. Het is werkelijk ongelooflijk wat de techniek ons de laatste jaren heeft geboden en dat vrijwel voor niets.

Je tikt de naam van een stad in en afhankelijk van de mate van bekendheid tik je de landennaam in. Je wordt gelanceerd en vliegt over zee├źn en oceanen naar de plek waar je naar toe wil. Verder vind je in de schermen een ongelooflijke hoeveelheid informatie over alles wat je maar kunt bedenken. Het is een moderne Atlas en Encyclopedie in een programma. Door de computertechniek neemt het geen ruimte in en bespaar je de moeite om het in allerlei zware boeken uit te zoeken.

Ik sliep niet zo goed, en ben daarom vannacht uit Callantsoog, Netherlands even naar Covington, Louisiana geweest en naar Boston. Gewoon even kijken waar vandaag een Blog friend een marathon gaat lopen. De afstand die hij heeft afgelegd om van zijn woonplaats daar te komen is ongeveer 1500 mijl. Vermenigvulidig dat met 1,6 en je ziet dat hij 2400 km heeft gereisd met het vliegtuig, alleen om daar een wedstrijd te lopen. Tevens ga je beseffen wat een enorm groot land de V.S. is.

Wordt vervolgd....