Saturday 5 May 2007

Bellen blazen


Als er iets is waar ik oneindig trots op ben, dan zijn het onze kleinkinderen. Het mag een wonder heten dat ik dit mag meemaken, om ze te zien opgroeien in een omgeving van liefde en welvaart. Wanneer ik ze ongestoord gadesla tijdens hun spelletjes, dan zie ik de band die is ontstaan tussen twee heerlijke kinderen, kleine stoere broer en grote bezorgde zus.


Het is zo geweldig fijn als ze weer eens bij ons zijn. Oma kan er niet genoeg van krijgen. Er wordt van alles tevoorschijn gehaald van de zolder en uit allerlei kasten en laadjes. Er wordt een tent gebouwd, en er moeten lekkere dingen worden gehaald zoals appeltaart, aardbeientaart, limonadedrankjes , ijslollies en schepijs. En nog meer heerlijkheden, want het mag ze aan niets ontbreken. Maar ze krijgen al alles wat hun hartje begeert van hun Pappa en Mamma, dus schiet het snoepen en eten er wel een beetje bij in. Maar toch... voor alle zekerheid moet alles aanwezig zijn.


Wat ze het leukste vinden is spelen met Oma. Oma kruipt, rent en stoeit met haar 72 lentes dat het een lieve lust is en dat is dikke pret. Ze verzint altijd wel een leuk spelletje om te spelen en daarmee de kinderen bezig te houden, ze gaat er zelfs zo in op dat ze de rest van haar omgeving vergeet. Deze keer werd "bellen blazen" een hit.


Maar er was natuurlijk veel meer te beleven die dag en Oma is overal voor "IN", als de kinderen maar plezier hebben, maar ik denk dat de pret die zij zelf beleeft aan dit alles minstens zo groot is.


4 comments:

  1. The translator thing is very difficult to understand. Are these your grandchildren with your wife? They are beautiful!

    ReplyDelete
  2. Penny:
    Yes, these two are my grandchildren Liz (5) and Aram (1.5) They are so sweet. And granny is my wife (72). Yahoo!Babelfish and Free Translator... they are difficult to understand... I know, but I have no alternative :-)

    ReplyDelete
  3. Very nice photos of the grandchildren, Herman. I especially like the first one!
    I love Babelfish translator. It allows me to read your words as though you might speak them directly. It would be dull if the translation were exact!
    It keeps you Dutch!

    ReplyDelete
  4. Adorable kids! No wonder you are so infatuated with them.

    ReplyDelete