Sunday 19 August 2007

Slot Zuylen




Laat ik beginnen met het citeren van wat de folder over Zuylen Castle vertelt. Zo wordt in het Engels het volgende beschreven.

Quote:

Zuylen Castle, built before 1300, is one of the most charateristic medieval castles in the Netherlands. It was inherited by the family Van Tuyll van Serooskerken. Generation after generation in turn increased the possession of family portraits, furniture, china and glass according to the fashion of the time. In this manner a typical collection was formed of articles used to furnish and embellish a nobleman's residence through the ages. The writer Belle van Zuylen (after her marriage with a Swiss: Mme de Charrière) spent a large part of her childhood at Zuylen. She was visited at the castle by James Boswell. Her portraits as well as those of her [arents are kept there. For more information please visit the website:


einde quote.




Om het grondgebied van het kasteel te kunnen betreden moet je eerst door deze toegangspoort. Achter de muur bevind zich de slotgracht en aan de andere kant van de toegangsweg staat een prachtig bijgebouw, dat tegenwoordig wordt bewoond door particulieren.



Wanneer je dit gepasseerd bent en een kleine stenen slotbrug bent overgegaan dan komt je aan de voorkant van het slot met een prachtige open ruimte met een groot gazon. Het ziet er allemaal heel verzorgd uit en een tuinman die bezig was met onderhoud vertelde dat dit allemaal werd gedaan door vrijwilligers. Mensen die het kasteel een warm hart toedragen en een paar keer per week belangeloos werkzaamheden verrichten. Het slot staat onder beheer van een Stichting die zichzelf in stand moet houden.


Netjes binnen de paden blijven en niets kapot maken, dat is het gevoel dat je krijgt als je op dit mooie stukje oude grond loopt. Aan de overkant van de slotgracht stond achter struiken en bomen dit mooie huis, en aan het einde van het gazon stond deze oude boom die mij deed denken aan bomen die je eerder in een Engels landschap tegenkomt dan hier in Nederland.




Er is ook een gedeelte van de tuinen aangelegd als Engelse tuin en bevat een grote verscheidenheid aan bloemen en insecten, vooral bijen waren ruimschoots vertegenwoordigd. Alles bij elkaar is het daar fijn om in alle rust rond te lopen.



Foto Marianne Verbrugge

Mijn dochter trakteerde mij op een lekkere kop koffie en daarna zijn we vertrokken om nog eens verderop te kijken. Maar dat vertel ik dan de volgende keer als laatste onderdeel van dit reisje.

Fijne dag vandaag.

No comments:

Post a Comment