Thursday 22 March 2007

Ellen



Voor ik begin met mijn verhaal wil ik eerst de aandacht even vestigen op bovenstaande kaart die mijn vrouw heeft gemaakt voor Ellen. Ellen woont in Winnipeg, Canada en heeft de koninklijke Hollandse naam De Koning. Haar ouders waren Nederlanders die in 1953 zijn geƫmigreerd van Rotterdam naar Canada. Ellen is geboren in Canada 1 jaar nadat haar ouders, broers en zuster daar waren aangekomen. Ellen spreekt en leest Nederlands buitengewoon goed en dat is ook voornamelijk de reden dat het contact tussen haar en ons zo goed is gegaan. Ik schrijf hoofdzakelijk in het Nederlands en zij in het Engels en dat gaat voortreffelijk. Ieder van ons begrijpt de ander feilloos. Bovendien heb ik door Ellen ook een heel leuk contact gekregen met Sharon, een dochter van haar broer, een fantastisch openhartige jonge vrouw die over een flinke dosis humor beschikt. Iets wat daar in de familie vaker schijnt voor te komen. De reden dat ik hier over Ellen schrijf ligt in het feit dat zij ernstig ziek is, zij lijdt aan kanker en knokt voor haar leven. Door het contact dat je bijna dagelijks via deze blog of emails met elkaar hebt, is er een vriendschap ontstaan die voor buitenstaanders misschien onbegrijpelijk is, maar het blijft een feit. Vreemd eigenlijk, je kent elkaar niet en toch ontstaat er een verbondenheid, die waarschijnlijk met haar Hollandse afkomst te maken heeft. Maar nu willen we haar alleen alle sterkte toewensen die zij nodig heeft om tegen die afschuwelijke ziekte te blijven doorknokken. Veel kracht toegewenst lieve Ellen en deze kaart is onderweg naar Winnipeg.

2 comments:

  1. Thank you so much, Beppie and Herman, for your friendship, caring and love. The card looks beautiful, and I look forward to receiving it in the mail.

    Kahlil Gibran says this about friendship:

    Your friend is your needs answered.
    He is your field which you sow with love and reap with thanksgiving.
    And he is your board and your fireside.
    For you come to him with your hunger and you seek him for peace.

    ....

    And in the sweetness of friendship let there be laughter, and sharing of pleasures.
    For in the dew of little things the heart finds its morning and is refreshed.

    ReplyDelete
  2. That is a beautiful card, Herman. Beppie is very artistic! I knew she made stuffed toys, and now I see she is very talented in making cards. Very sweet post.

    ReplyDelete