Sunday, 9 January 2011

Meet Rex


Please, use the TRANSLATOR on top of this page and select your own language.

 
  Rex is een 2½ jaar oude Duitse herder die bij ons is gekomen na het overlijden van Jufo, onze vorige Duitse Herder. Tot op de dag van vandaag missen we Jufo nog heel erg en ik geloof dat het gemis nog wel een tijd zal duren. Rex is geen vervanging van Jufo, oh nee, zeker niet. Rex is een opvolger, en wat voor een.

  
 
Rex is bij ons gekomen via een advertentie op Internet. Daar zagen we een kleine advertentie met een foto van hem, waarin kenbaar werd gemaakt dat er een met spoed een goede baas voor hem werd gezocht om te voorkomen dat hij in het dierenassiel zou worden geplaatst. Rex heeft al veel meegemaakt in zijn jonge leven want zijn vorige baasje is overleden en twee herdershonden was voor de weduwe een te grote opgave. Daarom moest Rex elders worden ondergebracht. De zoon en schoondochter die een goed tehuis voor hem zochten hebben hem zelf gebracht, ook om te kijken of hij wel goed terecht kwam, en ik denk dat dat wel gelukt is.
Vanaf de eerste dag dat hij bij ons kwam, nu ruim drie maanden geleden, zijn we dagelijks naar het strand geweest om hem daar te laten hollen en spelen met andere honden en dat gaat wonderbaarlijk goed.  In de kortste tijd weet hij vriendschap te sluiten met allerleid soortgenoten. Eerst even aan elkaar snuffelen en dan uitdagen tot een wedstrijdje hardlopen, jagen en gejaagd worden.


 
   Rex heeft inmiddels ook geleerd om te reageren op tekens en geluiden om hem te laten gehoorzamen en dat is voor baasje en hond wel prettig om op die manier samen te werken.De zon daalde snel boven zee op deze dag en zo'n dagelijks uitstapje langs het strand duurt al gauw 1½ to 2 uur. Als baas en hond moe zijn geworden dan gaan we weer huiswaarts.

 
Thuisgekomen is het goed rusten in een hoekje van de zitbank. Dat is bij ons thuis geen enkel probleem. Hij hoort er helemaal bij en voelt zich prima zo. Lekker uitrusten voor de volgende dag om dan weer samen op pad te gaan en weer andere mensen en honden tegen te komen.
 


 
  
's Zomers is het niet toegestaan om honden tussen 07:00 uur en 19:00 uur los te laten op het strand, maar vóór en ná die tijden is het geen probleem.  Aan de lijn is het ook goed te doen, daar leert hij ook van.

  
Where is she?

 
There she is...

 
Wrrraf.

 
First snow in November

 
Come and play with me...

 

 
Where's my ball?.....???